Zázvorovo-brusinkové čatní
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrusinky
- 1kilogramJablka
- 1kusCibule červená
- 1kusZázvor celý
- 40gramůHrozinky
- 40gramůMeruňky sušené
- 350gramůCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaNové koření mleté
- 750mililitrůOcet vinný červený
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
26 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, Vložíme do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a brusinky.
- 2Kousek zázvoru oloupeme a nastrouháme do kastrolu, přidáme hrozinky a sušené meruňky nakrájené na kousky. Nakonec do kastrolu nasypeme cukr, sůl a nové koření.
- 3Zalijeme octem a důkladně promícháme. Přivedeme k varu a vaříme 45 minut na mírném ohni.
- 4Hotové čatní naplníme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.