Zázvorový koláč s nektarinkami
55 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr moučkový
- 40gramůMed včelí
- 240gramůSamokypřicí mouka
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 15gramůZázvor mletý
- 25gramůZázvor kandovaný
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůNektarinka
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky, kandovaný zázvor nakrájíme nadrobno. Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, špetku soli, cukr, mletý zázvor, promícháme, přidáme med, kandovaný zázvor, máslo, mléko, vejce, nektarinky a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, naplníme těstem, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C asi 35 minut.
- 2Koláč necháme vychladnout ve formě, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.