Zázvorový koláč s piniovými ořechy

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia, dortovou formu vymažeme máslem. V misce smícháme mouku, cukr, máslo a vyrobíme drobenku. Nakonec do ní přimícháme mletý zázvor a nastrouhanou pomerančovou kůru.
  • 2
    Zázvor očistíme, nakrájíme na malé kostičky, polovinu piniových ořechů a zázvoru rozprostřeme na dno dortové formy. Zbytek ořechů nasekáme, spolu s kostičkami zázvoru přimícháme do drobenky. Odvážíme 100 g těsta, rozprostřeme ho na piniové ořechy a zázvor. Ke zbytku těsta přimícháme smetanu a jedlou sodu smíchanou s vejcem, těsto nalijeme do formy.
  • 3
    Dortovou formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut, poté vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 4
    Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slabé slupky a dílky pomerančů zdobíme hotový vychladlý koláč. Nakonec koláč ještě zakápneme pomerančovým likérem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.