Žďárské vejce s koprem ve smetanové omáčce
27 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 2,5decilitryMléko - podmáslí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr smetanový tavený 45%
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 5kusůPečivo pšeničné jemné máslové
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
119 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 110 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, které odložíme do mísy.
- 2Do rendlíku nalijeme podmáslí, ve kterém tyčovým mixerem rozmixujeme hladkou mouku, tavený sýr a smetanu. Pomalu, za stálého míchání omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 1-2 minuty a odstavíme z plotny. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
- 3Omyjeme kopr a drobně ho pokrájíme. Vejce rozdělíme na talíře, posypeme koprem, přelijeme omáčkou. Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.