Zdravá marmeláda z černého jeřábu
63 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyCukr krupice
- 0,7decilitrVíno bílé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 20gramůCukr vanilka
- 4kusyHřebíček
- 20gramůPektogel
- 1špetkaSorban draselný
- 50mililitrůRum
- 3kilogramyJeřabiny čerstvé
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
61 mg
Cukr
73 g
Postup přípravy
- 1Černou jeřabinu očistíme, nezralé a poškozené plody odstraníme. Potom jeřabiny propláchneme teplou vodou a necháme dobře okapat. Okapané plody dáme do hrnce, přilijeme vínem, zamícháme a povaříme 30-40 minut.
- 2Následovně plody jeřabiny v hrnci rozmačkáme, vsypeme cukr s vanilkovým cukrem. Přidáme hřebíček, skořici a ve vaření pokračujeme až do zahoustnutí směsi.
- 3Před dokončením vaření vmícháme Pektogel, povaříme 2 minuty. Potom ještě přimícháme Sorban, povaříme ještě 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku.
- 4Nakonec do marmelády přilijeme rum a dobře promícháme. Hotovou marmeládu teplou naléváme do připravených sklenic. Zavíčkujeme je, necháme vychladnout a odložíme na chladné tmavé místo, kde marmeládu můžeme uskladňovat delší dobu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.