Zdravá marmeláda z černého jeřábu

63 min.

Ingredience

    • 1,5kilogramyCukr krupice
    • 0,7decilitrVíno bílé
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 20gramůCukr vanilka
    • 4kusyHřebíček
    • 20gramůPektogel
    • 1špetkaSorban draselný
    • 50mililitrůRum
    • 3kilogramyJeřabiny čerstvé
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
61 mg
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Černou jeřabinu očistíme, nezralé a poškozené plody odstraníme. Potom jeřabiny propláchneme teplou vodou a necháme dobře okapat. Okapané plody dáme do hrnce, přilijeme vínem, zamícháme a povaříme 30-40 minut.
  • 2
    Následovně plody jeřabiny v hrnci rozmačkáme, vsypeme cukr s vanilkovým cukrem. Přidáme hřebíček, skořici a ve vaření pokračujeme až do zahoustnutí směsi.
  • 3
    Před dokončením vaření vmícháme Pektogel, povaříme 2 minuty. Potom ještě přimícháme Sorban, povaříme ještě 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku.
  • 4
    Nakonec do marmelády přilijeme rum a dobře promícháme. Hotovou marmeládu teplou naléváme do připravených sklenic. Zavíčkujeme je, necháme vychladnout a odložíme na chladné tmavé místo, kde marmeládu můžeme uskladňovat delší dobu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.