Žebírka glazovaná

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
98 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebírka dáme na alobal a bohatě potřeme marinádou ze sójové omáčky, prolisovaného česneku, medu, nastrouhaného zázvoru a brandy ze všech stran. Dvakrát je obalíme a na krajích dobře uzavřeme, aby nám neunikala šťáva a necháme asi 30 minut odpočívat.
  • 2
    Grilujeme přímou metodou, rošt nastavíme 3 cm nad zdroj tepla. Žebírka zabalená v alobalu položíme na rošt a z každé strany grilujeme 10 minut.
  • 3
    Žebírka vyjmeme z alobalu a opět položíme na rošt a vždy po 1 minutě je obrátíme a hojně potřeme marinádou. Takto postupujeme, dokud neznědnou a nezískají křupavou glazuru, asi tak 9 minut. Doba grilování celkově je asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.