Žebírka s mandlovou glazurou
80 min.
Ingredience
- 100gramůCukr třtinový
- 180mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceKečup
- 1kusPažitka
- 1,2kilogramyVepřová žebra
- 2lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
392 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, mandlový likér, sójovou omáčku, plnotučnou hořčici a kečup.
- 2Žebírka vložíme do většího silnějšího sáčku a zalijeme připravenou marinádou. Vložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, žebírka vyndáme z marinády a klademe je na plech. Marinádu nalijeme do kastrůlku.
- 4Žebírka pečeme asi 60 minut, po 30 minutách je otočíme.
- 5Před dopečením žebírek přivedeme marinádu k varu a krátce ji povaříme.
- 6Žebírka servírujeme na připravené talíře, přelijeme je marinádou a posypeme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.