Žebírka s mandlovou glazurou

80 min.
Evropa

Ingredience

      • 100gramůCukr třtinový
      • 180mililitrůLikér mandlový - Amaretto
      • 2lžíceHořčice plnotučná
      • 2lžíceKečup
      • 1kusPažitka
      • 1,2kilogramyVepřová žebra
      • 2lžíceOmáčka sójová
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    541 kcal
    Bílkoviny
    25 g
    Tuky
    36 g
    Sacharidy
    23 g
    Vláknina
    392 mg
    Cukr
    12 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, mandlový likér, sójovou omáčku, plnotučnou hořčici a kečup.
    • 2
      Žebírka vložíme do většího silnějšího sáčku a zalijeme připravenou marinádou. Vložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat.
    • 3
      Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, žebírka vyndáme z marinády a klademe je na plech. Marinádu nalijeme do kastrůlku.
    • 4
      Žebírka pečeme asi 60 minut, po 30 minutách je otočíme.
    • 5
      Před dopečením žebírek přivedeme marinádu k varu a krátce ji povaříme.
    • 6
      Žebírka servírujeme na připravené talíře, přelijeme je marinádou a posypeme najemno nasekanou pažitkou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.