Žebírka vepřová na chilli

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
924 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odstraníme z žebírek tučné části. Každé žebírko rozdělíme na 4 kusy a dáme na talíř.
  • 2
    Smícháme v misce víno, solamyl, sójovou omáčku, cukr a touto směsí přelijeme kusy žebírek. Necháme marinovat 45 minut.
  • 3
    Rozehřejeme ve woku olej, přidáme do něj žebírka a smažíme 3 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.
  • 4
    Z woku odlijeme olej a necháme tam jen jednu lžíci oleje. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, nasekaný česnek, černou fazolovou omáčku, chilli papričku a smažíme 40 vteřin. Přidáme do woku žebírka, promícháme, přilijeme vodu a dusíme 10 minut pod pokličkou.
  • 5
    Přidáme pokrájenou papriku, cibuli a povaříme 2 minuty.
  • 6
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.