Žebírka vepřová na chilli
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůVepřová žebra
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceFazolová černá omáčka
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 6lžicOlej rostlinný
- 2lžičkyCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
924 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odstraníme z žebírek tučné části. Každé žebírko rozdělíme na 4 kusy a dáme na talíř.
- 2Smícháme v misce víno, solamyl, sójovou omáčku, cukr a touto směsí přelijeme kusy žebírek. Necháme marinovat 45 minut.
- 3Rozehřejeme ve woku olej, přidáme do něj žebírka a smažíme 3 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.
- 4Z woku odlijeme olej a necháme tam jen jednu lžíci oleje. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, nasekaný česnek, černou fazolovou omáčku, chilli papričku a smažíme 40 vteřin. Přidáme do woku žebírka, promícháme, přilijeme vodu a dusíme 10 minut pod pokličkou.
- 5Přidáme pokrájenou papriku, cibuli a povaříme 2 minuty.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.