Želatinové ovocné kousky - Ómidžapchjon
32 min.
Ingredience
- 33gramůOmidžo
- 400mililitrůVoda pitná
- 32gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 53gramůCukr krupice
- 1gramSůl
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Ovoce omidžo důkladně propláchneme pod tekoucí vodou
- 2a namočíme na 12 hodin do studené vody. Potom vodu, ve které jsme ovoce máčeli, scedíme přez bavlněnou utěrku.
- 3Polovinu této tekutiny vlijeme do hrnce, vsypeme do ní cukr, dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 5 minut. V druhé polovině této tekutiny rozmícháme škrob a přilijeme k zahřáté polovině. Potom směs vaříme za stálého míchání ještě 5 minut. Když začne být tekutina lepkavá, vaříme ji ještě 2 minuty.
- 4Potom hustou tekutinu vlijeme do ploché nádoby, nejlépe hranatého tvaru a necháme vychladnout v lednici.
- 5Vychladlý dezert nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary.
- 6Želatinové kousky podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.