Želatinové ovocné kousky - Ómidžapchjon

32 min.

Ingredience

    • 33gramůOmidžo
    • 400mililitrůVoda pitná
    • 32gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 53gramůCukr krupice
    • 1gramSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
77 kcal
Sacharidy
20 g
Cukr
13 g
Vápník
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovoce omidžo důkladně propláchneme pod tekoucí vodou
  • 2
    a namočíme na 12 hodin do studené vody. Potom vodu, ve které jsme ovoce máčeli, scedíme přez bavlněnou utěrku.
  • 3
    Polovinu této tekutiny vlijeme do hrnce, vsypeme do ní cukr, dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 5 minut. V druhé polovině této tekutiny rozmícháme škrob a přilijeme k zahřáté polovině. Potom směs vaříme za stálého míchání ještě 5 minut. Když začne být tekutina lepkavá, vaříme ji ještě 2 minuty.
  • 4
    Potom hustou tekutinu vlijeme do ploché nádoby, nejlépe hranatého tvaru a necháme vychladnout v lednici.
  • 5
    Vychladlý dezert nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary.
  • 6
    Želatinové kousky podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.