Želé s hroznovým vínem
25 min.
Ingredience
- 500gramůHroznové víno
- 300mililitrůDžus hroznový
- 150mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 8plátkůŽelatina bílá plátky
- 0,25lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Omyté a okapané hroznové víno otrháme, rozkrojíme a pečlivě odstraníme zrníčka. Půlky hrozna rozdělíme do servírovacích misek. Plátky želatiny namočíme do vody a necháme bobtnat. Hroznový džus smícháme s vínem, přidáme vymačkanou želatinu a zahříváme za stálého míchání, až se želatina rozpustí. Poté směsí přelijeme hrozno a necháme v chladničce vychladit.
- 2Hroznové želé podáváme s ušlehanou smetanou a zaprášíme skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.