Želé s kousky ovoce

35 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme asi 620 ml vody, přidáme cukr a pomerančovou kůru. Přivedeme k varu a mícháme, dokud tekutina nezačne probublávat.
  • 2
    Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut.
  • 3
    Do misky vložíme želírovací granule s trochou tekutiny. Nalijeme znovu do hrnce s horkou tekutinu a mícháme, dokud se granule nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 4
    Poté do tekutiny přilijeme pomerančový sirup a zamícháme. Připravíme si 8 středně vysokých skleniček, do kterých pomerančovou želatinu rozlijeme. Dáme asi na 2,5 hodiny do ledničky, aby želatina ztuhla.
  • 5
    Mezitím oloupeme pomeranče a nakrájíme na kostičky. Meloun vykrojíme z kůry a také nakrájíme na kostičky. Smícháme v misce s kuličkami hroznového vína. Z ledničky vyndáme skleničky s želé. Navrch každé skleničky naskládáme kousky ovoce a můžeme ihned podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.