Želé sekt s granátovými zrníčky
25 min.
Ingredience
- 75centilitrůVíno šumivé (sekt)
- 200mililitrůVoda pitná
- 300gramůCukr krupice
- 3lžíceLikér pomerančový
- 100gramůGranátové jablko semínka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůVoda pitná
- 8plátkůŽelatina
- 0,5lžičkaVanilkový lusk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
117 mg
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Větší pudinkovou formu vymažeme olejem.
- 2Sekt společně s vodou vlijeme do připraveného hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit.
- 3Do hrnku vložíme plátky želatiny, zalijeme vodou a necháme 5 minut bobtnat.
- 4Hrnec s vodou a sektem přivedeme k varu, povaříme 5 minut, přidáme vanilku a ještě minutu vaříme.
- 5Asi 250 ml směsi přelijeme do odměrky. Nabobtnalou želatinu vyjmeme z hrnku, vymačkáme a dáme do odměrky k vínové směsi. Vše rozšleháme.
- 6Poté obsah odměrky nalijeme zpátky do hrnce, promícháme a nalijeme do připravené pudinkové formy.
- 7S formou vložíme do chladničky a necháme přes noc odležet.
- 8Další den želé vyklopíme na tác, posypeme zrníčky z granátových jablek a zalijeme pomerančovým likérem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.