Želé sekt s granátovými zrníčky

25 min.
Evropa

Ingredience

      • 75centilitrůVíno šumivé (sekt)
      • 200mililitrůVoda pitná
      • 300gramůCukr krupice
      • 3lžíceLikér pomerančový
      • 100gramůGranátové jablko semínka
      • 1lžíceOlej rostlinný
      • 200mililitrůVoda pitná
      • 8plátkůŽelatina
      • 0,5lžičkaVanilkový lusk
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    359 kcal
    Bílkoviny
    2 g
    Tuky
    2 g
    Sacharidy
    64 g
    Vláknina
    117 mg
    Cukr
    49 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Větší pudinkovou formu vymažeme olejem.
    • 2
      Sekt společně s vodou vlijeme do připraveného hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit.
    • 3
      Do hrnku vložíme plátky želatiny, zalijeme vodou a necháme 5 minut bobtnat.
    • 4
      Hrnec s vodou a sektem přivedeme k varu, povaříme 5 minut, přidáme vanilku a ještě minutu vaříme.
    • 5
      Asi 250 ml směsi přelijeme do odměrky. Nabobtnalou želatinu vyjmeme z hrnku, vymačkáme a dáme do odměrky k vínové směsi. Vše rozšleháme.
    • 6
      Poté obsah odměrky nalijeme zpátky do hrnce, promícháme a nalijeme do připravené pudinkové formy.
    • 7
      S formou vložíme do chladničky a necháme přes noc odležet.
    • 8
      Další den želé vyklopíme na tác, posypeme zrníčky z granátových jablek a zalijeme pomerančovým likérem. Ihned podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.