Želé z angreštu s vanilkou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
60

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
51 kcal
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Vápník
12 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebereme angrešt a třešně, opláchneme je a dáme do hrnce s vodou. Horkou vodou omyjeme citron, osušíme. Z kůry odkrojíme tenkou vrstvu, vymačkáme šťávu, kterou přidáme do hrnce s angreštěm. Kůru odložíme. Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu, odstraníme pokličku a na slabém plameni vaříme ještě asi 15 minut, až popraskají všechny angrešty.
  • 2
    Velké síto s vloženou vlhkou kuchyňskou nebo pasírovací utěrkou položíme na mísu, nalijeme do něj rozvařený angrešt a necháme vykapat, nejlépe tak dlouho, dokud šťáva nevychladne. Pokud utěrku svážeme a zavěsíme nad mísu, vykape větší množství šťávy.
  • 3
    Z vykapané šťávy odlijeme 1300 ml, smícháme ve velkém hrnci s želírovacím cukrem 3plus1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrabeme dřeň, lusk nakrájíme na větší kousky a s odkrojenou citronovou kůrou přidáme do hrnce. Přivedeme k varu a vaříme asi 4 minuty, potom uděláme želírovací zkoušky. Je-li želírovací zkouška v pořádku, plníme želé do sklenic vypláchnutých horkou vodou a uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.