Želé z bezinkového sirupu s hroznovým vínem
20 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 75mililitrůSirup bezinkový
- 1hrstHroznové víno
- 620mililitrůVoda pitná
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
92 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve džbánku promícháme studenou vodu (600 ml) s bezinkovým sirupem.
- 2Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Potom misku postavíme nad páru a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.
- 3Želatinu přidáme do džbánku se sirupem a dobře promícháme. Nalijeme do sklenic a necháme nejméně 2 hodiny ztuhnout v chladničce.
- 4Želé podáváme ozdobené ušlehanou smetanou a omytým hroznovým vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.