Želé z broskví s kakaovými boby
55 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBroskve
- 50gramůKakaové boby
- 500mililitrůVoda pitná
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůCukr želírovací
Počet porcí:
28Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dužinu omytých, rozpůlených a vypeckovaných broskví nakrájíme na větší kousky. Vodu, celé kakaové boby (ne kakaový prášek), citronovou šťávu a nakrájené broskve dáme do hrnce, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Pokličku odkryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až se dužina rozpadá.
- 2Na mísu nebo hrnec položíme velké síto s vloženou pasírovací utěrkou. Do síta přelijeme ovocnou směs a necháme šťávu vykapat. Utěrku můžeme svázat a nad hrnec nebo mísu zavěsit a šťávu nechat vykapat, až do vychladnutí.
- 3Z vykapané šťávy odlijeme 1250 ml, vmícháme želírovací cukr 3plus1 a asi 4 minuty necháme klokotem vařit. Ještě horké plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou se šroubovacím uzávěrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.