Želé z broskví s kakaovými boby

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,5kilogramyBroskve
    • 50gramůKakaové boby
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 80mililitrůCitronová šťáva
    • 500gramůCukr želírovací
Počet porcí:
28

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dužinu omytých, rozpůlených a vypeckovaných broskví nakrájíme na větší kousky. Vodu, celé kakaové boby (ne kakaový prášek), citronovou šťávu a nakrájené broskve dáme do hrnce, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Pokličku odkryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až se dužina rozpadá.
  • 2
    Na mísu nebo hrnec položíme velké síto s vloženou pasírovací utěrkou. Do síta přelijeme ovocnou směs a necháme šťávu vykapat. Utěrku můžeme svázat a nad hrnec nebo mísu zavěsit a šťávu nechat vykapat, až do vychladnutí.
  • 3
    Z vykapané šťávy odlijeme 1250 ml, vmícháme želírovací cukr 3plus1 a asi 4 minuty necháme klokotem vařit. Ještě horké plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou se šroubovacím uzávěrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.