Želé z rozmarýnu

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
905 mg
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté snítky rozmarýnu pořádně osušíme, aby v horkém cukru neprskaly, a otrháme je ze snítek (asi 50 g).
  • 2
    V hrnci svaříme vodu s cukrem, asi 12 minut, cukr zkaramelizuje; dostane světle hnědou barvu. Do zkaramelizovaného cukru přisypeme lístky rozmarýnu a 1 minutu povaříme, cukr opět začne hnědnout. Přilijeme pomerančovou štávu a za promíchávání vaříme asi 5 minut, aby se rozpustil cukr. Směs odstavíme z ohně a necháme chladnout na pokojovou teplotu.
  • 3
    Přecedíme a přidáme želírovací prostředek bez cukru, pro poměr ovoce - cukr 3:1. Zchladlou směs opět uvedeme do varu a asi 3 minuty vaříme.
  • 4
    Dopadne-li želírovací zkouška dobře, plníme želé do sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme šroubovacími víčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.