Želé z rybízu v jemně růžové
80 min.
Ingredience
- 2kilogramyRybíz bílý
- 3kusyTřešně
- 200mililitrůVoda pitná
- 1kilogramCukr želírovací
Počet porcí:
60Postup přípravy
- 1Opláchnutý rybíz otrháme ze stopek, tmavé třešně zbavíme stopek a pecek (pecky můžeme ponechat). Obojí dáme do hrnce s vodou, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Potom pokličku poodkryjeme, aby směs nepřetekla, a vaříme do měkka asi 15 minut. Nad velký hrnec nebo mísu zavěsíme síto s pasírovací nebo kuchyňskou utěrkou, nalijeme do něj rozvařenou směs a necháme dobře vykapat několik hodin nebo nejlépe přes noc.
- 2Z odkapané rybízové směsi do hrnce odlijeme 1100 ml, přidáme želírovací cukr, uvedeme do varu a vaříme asi 4 minuty, po 4 minutách provedeme želírovací zkoušku. Dopadla-li zkouška dobře, ihned zavařeninu plníme do připravených sklenic a dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.