Želé z rybízu v jemně růžové

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
60

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
84 kcal
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnutý rybíz otrháme ze stopek, tmavé třešně zbavíme stopek a pecek (pecky můžeme ponechat). Obojí dáme do hrnce s vodou, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Potom pokličku poodkryjeme, aby směs nepřetekla, a vaříme do měkka asi 15 minut. Nad velký hrnec nebo mísu zavěsíme síto s pasírovací nebo kuchyňskou utěrkou, nalijeme do něj rozvařenou směs a necháme dobře vykapat několik hodin nebo nejlépe přes noc.
  • 2
    Z odkapané rybízové směsi do hrnce odlijeme 1100 ml, přidáme želírovací cukr, uvedeme do varu a vaříme asi 4 minuty, po 4 minutách provedeme želírovací zkoušku. Dopadla-li zkouška dobře, ihned zavařeninu plníme do připravených sklenic a dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.