Zelená kari pasta

10 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1889 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
32 g
Sacharidy
385 g
Vláknina
28 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menší pánvi pražíme koriandr (asi 1 minutu), pak jej z pánve vyndáme. Stejně postupujeme s kmínem.
  • 2
    V mixéru umixujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a listy či kůru kaffiru na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku a kořen koriandru a ještě chvíli mixujeme. Pak přidáme postupně všechny ostatní ingredience a pražené koření, zpracováváme pastu dohladka. Podle potřeby přidáme jedlý olej.
  • 3
    Hotovou pastu uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě nejméně 2 týdny, v mrazničce i 2 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.