Zelená kari pasta
10 min.
Ingredience
- 2lžičkySardelová pasta
- 1centilitrOlej olivový jedlý
- 3kusyKafirové listy
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 10kusůChilli paprička
- 1kusGalgan
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4kusyŠalotka
- 6kusůKoriandr celý
- 1kusThajská bazalka
- 2kusyCitronová tráva
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1889 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
32 g
Sacharidy
385 g
Vláknina
28 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V menší pánvi pražíme koriandr (asi 1 minutu), pak jej z pánve vyndáme. Stejně postupujeme s kmínem.
- 2V mixéru umixujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a listy či kůru kaffiru na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku a kořen koriandru a ještě chvíli mixujeme. Pak přidáme postupně všechny ostatní ingredience a pražené koření, zpracováváme pastu dohladka. Podle potřeby přidáme jedlý olej.
- 3Hotovou pastu uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě nejméně 2 týdny, v mrazničce i 2 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.