Zelené fazolky v ovesné omáčce
45 min.
Ingredience
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 50gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 40gramůOvesné vločky
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 0,5lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lusky dáme do sítka, omyjeme je pod tekoucí vodou a okrájíme špičky. Máme-li lusky větší, můžeme je rozpůlit.
- 2Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut.
- 3Fazolky scedíme, ale vodu nevyléváme. V ní si rozpustíme ovesný mléčný nápoj. V nápoji rozvaříme ovesné vločky na řídkou kaši.
- 4Kaši propasírujeme přes cedník přímo na fazolky. Ještě krátce povaříme.
- 5Hotové fazolky osolíme, dochutíme sójovou omáčkou a lehce okyselíme octem. Je vhodné vmíchat lžičku panenského olivového oleje.
- 6Upravíme na talíři a jako přílohu podáváme vařený brambor.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.