Zelené fazolky v ovesné omáčce

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lusky dáme do sítka, omyjeme je pod tekoucí vodou a okrájíme špičky. Máme-li lusky větší, můžeme je rozpůlit.
  • 2
    Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut.
  • 3
    Fazolky scedíme, ale vodu nevyléváme. V ní si rozpustíme ovesný mléčný nápoj. V nápoji rozvaříme ovesné vločky na řídkou kaši.
  • 4
    Kaši propasírujeme přes cedník přímo na fazolky. Ještě krátce povaříme.
  • 5
    Hotové fazolky osolíme, dochutíme sójovou omáčkou a lehce okyselíme octem. Je vhodné vmíchat lžičku panenského olivového oleje.
  • 6
    Upravíme na talíři a jako přílohu podáváme vařený brambor.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.