Zelené fazolové lusky s omáčkou z rajčat a karbanátky
90 min.
Ingredience
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- Karbanátky
- 350gramůHovězí maso mleté
- 150gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaChilli
- 3lžíceStrouhanka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Olej na smažení
- 4lžíceOlej slunečnicový
- Rajská omáčka
- 750gramůRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Zelené fazolové lusky
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 750gramůFazolové lusky
- 1lžíceMáslo
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme vše na karbanátky: očistíme česnek a cibuli. Česnek utřeme, cibuli pokrájíme nadrobno, omytou petrželku posekáme najemno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy dáme mleté hovězí a vepřové maso. Přidáme k němu vejce, česnek, cibuli, petrželku, majoránku, sůl, pepř a chilli. Směs promícháme, přisypeme strouhanku a vše znovu důkladně promícháme. Rukama si ze směsi vytvarujeme 16 malých kulatých karbanátků. Odložíme je mísu, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice zchladit na 30 minut.a
- 2Mezitím si připravíme omáčku z rajčat: omytá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme velmi nadrobno. V kastrólu si rozehřejeme olej, na něm zpěníme téměř dozlatova cibuli a česnek. Pak přidáme rajčata, bobkový list, cukr, sůl a pepř. Znovu promícháme a necháme pod poklicí dusit přibližně 15 minut.
- 3V druhém hrnci si přivedem k varu 1.5 l vody, přidáme do ni sůl, cukr, bobkový list. Jakmile se vaří, vložíme do ní očištěné a omyté mladé fazolové lusky. Vaříme je 2-3 minuty, pak je scedíme, dáme do mísy, pokapeme máslem a zakryjeme poklicí.
- 4V hlubší pánvi na rozpáleném oleji karbanátky opečeme ze všech stran do zlatohněda. Pak je přelijeme rajskou omáčkou, pánev zakryjeme a pomalu, za občasného promíchání vaříme přibližně 10-15 minut.
- 5Na talíře rozdělíme zelenou fazolku, na ni poklademe karbanátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.