Zelené fazolové lusky v zakysané smetaně

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé zelené fazolové lusky očistíme, zbavíme konců, zešikma je rozkrájíme a omyjeme. Dáme je do 1 litru osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření a uvaříme je doměkka. Budeme je vařit přibližně 20 minut.
  • 2
    Mezitím si očistíme šalotky a drobně pokrájíme. V druhém hrnci si šalotku na rozpáleném másle usmažíme dozlatova.
  • 3
    V kysané smetaně si dohladka rozmícháme hladkou mouku. Uvařené fazole scedíme, odstraníme koření a dáme je na usmaženou cibulku. Hrnec s fazolkami postavíme znovu na plotnu, přimícháme smetanu s moukou, přivedeme k varu a pomalu, za stálého míchání, vaříme přibližně 1-2 minuty.
  • 4
    Fazolové lusky dochutíme bílým pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.