Zelené fazolové lusky v zakysané smetaně
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 2,5decilitrySmetana zakysaná 15%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mladé zelené fazolové lusky očistíme, zbavíme konců, zešikma je rozkrájíme a omyjeme. Dáme je do 1 litru osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření a uvaříme je doměkka. Budeme je vařit přibližně 20 minut.
- 2Mezitím si očistíme šalotky a drobně pokrájíme. V druhém hrnci si šalotku na rozpáleném másle usmažíme dozlatova.
- 3V kysané smetaně si dohladka rozmícháme hladkou mouku. Uvařené fazole scedíme, odstraníme koření a dáme je na usmaženou cibulku. Hrnec s fazolkami postavíme znovu na plotnu, přimícháme smetanu s moukou, přivedeme k varu a pomalu, za stálého míchání, vaříme přibližně 1-2 minuty.
- 4Fazolové lusky dochutíme bílým pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.