Zelené kari s rybími kuličkami
40 min.
Ingredience
- 350gramůFilé rybí
- 60mililitrůKokosová smetana
- 440mililitrůMléko kokosové
- 180gramůLilek
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceCukr palmový
- 50gramůGalgan
- 3kusyKafirové listy
- 2lžíceKari pasta zelená
- 1hrstBazalka
- 170gramůThajský lilek
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V mixéru či robotu rozmixujeme nahrubo nasekané rybí filety na hladkou pastu, aby se táhla (můžeme i rozdrtit v hmoždíři).
- 2Do woku nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni postupně zahříváme, až se oddělí vrstva tuku a usadí se na hladině. Stále mícháme, aby nezačala smetana hnědnout. Přidáme kari pastu a mícháme, aby se spojila se smetanou a začala vonět. Přilijeme téměř všechno kokosové mléko a zamícháme.
- 3Navlhčenýma rukama, lžící nebo naběračkou vytvarujeme z rybího těsta kuličky nebo placičky o velikosti 2 cm a vhazujeme je do kokosového kari mléka. Přihodíme lilky nakrájené na čtvrtky, přilijeme rybí omáčku a přisypeme cukr. Stále mícháme a vaříme asi 12 - 15 minut, až se rybí maso a lilky uvaří.
- 4Vmícháme galgán nakrájený na plátky, na půlky natrhané kaffirové listy a dle potřeby dokořeníme.
- 5Servírujeme naběračkou na talíře a podáváme zakapané kokosovým mlékem, posypané lístky bazalky a na kolečka nakrájenou a jadérek zbavenou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.