Zelené kari s rybími kuličkami

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixéru či robotu rozmixujeme nahrubo nasekané rybí filety na hladkou pastu, aby se táhla (můžeme i rozdrtit v hmoždíři).
  • 2
    Do woku nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni postupně zahříváme, až se oddělí vrstva tuku a usadí se na hladině. Stále mícháme, aby nezačala smetana hnědnout. Přidáme kari pastu a mícháme, aby se spojila se smetanou a začala vonět. Přilijeme téměř všechno kokosové mléko a zamícháme.
  • 3
    Navlhčenýma rukama, lžící nebo naběračkou vytvarujeme z rybího těsta kuličky nebo placičky o velikosti 2 cm a vhazujeme je do kokosového kari mléka. Přihodíme lilky nakrájené na čtvrtky, přilijeme rybí omáčku a přisypeme cukr. Stále mícháme a vaříme asi 12 - 15 minut, až se rybí maso a lilky uvaří.
  • 4
    Vmícháme galgán nakrájený na plátky, na půlky natrhané kaffirové listy a dle potřeby dokořeníme.
  • 5
    Servírujeme naběračkou na talíře a podáváme zakapané kokosovým mlékem, posypané lístky bazalky a na kolečka nakrájenou a jadérek zbavenou chilli papričkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.