Zelené noky
14 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej stolní
- 1kusŠpenát listový čerstvý
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1500 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
39 g
Sacharidy
231 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme v mléce. Do mouky vmícháme podušený špenát, sůl, muškátový květ a mléko. Vypracujeme polotuhé těsto které necháme asi půl hodiny odležet.
- 2Z těsta vykrajujeme noky, vkládáme do vařící, osolené vody a vaříme asi 4 minuty.
- 3Okapané noky omastíme a podáváme k dušenému nebo pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.