Zelenina smetanová
25 min.
Ingredience
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 450gramůZelí čínské
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyPórek
- 4stroužkyČesnek
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 4lžičkyVoda pitná
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené listy čínského zelí blanšírujeme ve vroucí vodě 30 vteřin, poté scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu přecedíme.
- 2Ve woku rozehřejeme olej a přidáme čínské zelí, rozetřený česnek a nakrájený pórek. Smažíme 3 minuty, přidáme sójovou omáčku, vývar a pod pokličkou necháme dusit 10 minut.
- 3Zeleninu vyndáme z woku a dáme stranou. Vývar přivedeme k varu a vaříme, dokud se polovina neodpaří.
- 4Smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, necháme přejít varem, dokud vývar nezhoustne. Vmícháme zeleninu, smetanu a minutu povaříme.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.