Zelenina v bešamelu s vejci
45 min.
Ingredience
- 100gramůKedlubna
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2kusyRajčata
- 2kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůKvěták
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, v hrnci zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Podle potřeby přilijeme trochu vývaru ze zeleniny.
- 3Do omáčky vmícháme uvařenou, okapanou zeleninu a prohřejeme ji. Přidáme natvrdo uvařená, na čtvrtky nakrájená vejce, omytá, na dílky nakrájená rajčata, podle chuti přisolíme a znovu jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.