Zeleninová drůbeží polévka
60 min.
Ingredience
- 100gramůKedlubna
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPórek
- 100gramůCeler bulvový
- 2kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 50gramůTěstoviny konzumní
- 150gramůDrůbeží maso vařené
- 100gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 1litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Celer, kedlubnu, mrkev a pórek očistíme. Mrkev a celer oškrábeme, kedlubnu oloupeme. Z pórku odkrojíme kořeny a zelenou část a nakrájíme na kolečka, mrkev také pokrájíme na kolečka. Celer a kedlubnu rozkrájíme na kostičky, fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, nadrobno nasekáme oloupaný česnek. Česnek a cibuli orestujeme v kastrolu na oleji, pak přidáme mrkev, celer, pórek, kedlubnu a fazolky. Zalijeme drůbežím vývarem, osolíme a opepříme a necháme 20 minut vařit. Potom vhodíme do polévky těstoviny a necháme dalších 10 minut zlehka vařit.
- 2Nakonec do polévky přidáme vařené drůbeží maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.