Zeleninová omeleta s mušlemi
20 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSójová omáčka
- 2špetkySůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaBrandy
- 1,5lžíceVoda pitná
- 100gramůMušle v nálevu
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSardelová pasta
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony rozpůlíme, pokrájíme na plátky, jarní cibulky rozkrájíme nadrobno, vejce rozšleháme se sójovou omáčkou, brandy, vodou, solí, cukrem a sardelovou pastou. Mušle scedíme a necháme okapat.
- 2Na oleji zpěníme cibulky, přidáme žampiony a podusíme ve vlastní šťávě, až žampiony změknou. Poté do pánve přilijeme vaječnou směs a usmažíme omeletu. Než je omeleta ztuhlá, poklademe ji mušlemi a dosmažíme pod poklicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.