Zeleninová pánev s krůtím masem
60 min.
Ingredience
- 100gramůPórek
- 40gramůMrkev kořen
- 50gramůKapie
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 50gramůHrášek mražený
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3lžičkyProtlak rajčatový sterilovaný
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaChilli paprička sušená
- 2špetkyPepř 4 barev
- 1kostkaBujón slepičí
- 1kusCibule
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek a červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kostičky a stroužky česneku nastrouháme na jemno. Červenou kapii omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, žampióny nakrájíme na plátky.
- 2Krůtí maso nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu. Rajčatový protlak rozmícháme ve vodě.
- 3Maso společně s cibulí v pánvi na oleji orestujeme. Přidáme mrkev a kapii a ještě krátce restujeme.
- 4Zalijeme rozmíchaným protlakem, přidáme žampióny, drcený pepř 4 barev, bujón a drcené sušené chilli papričky (z mlýnku). Vaříme zvolna asi 15 - 20 minut.
- 5Poté přidáme pórek, hrášek a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný česnek, necháme přejít varem a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.