Zeleninová polévka ragú
40 min.
Ingredience
- 20gramůMrkev kořen
- 20gramůCeler řapíkatý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMléko polotučné
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
226 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu. Vložíme ji do studené vody, osolíme a vaříme doměkka.
- 2Na teflonové pánvi nasucho opražíme mouku rozmíchanou ve studeném mléce.
- 3Opraženou moukou zahustíme hotový zeleninový vývar a dobře provaříme.
- 4Opatrně dochutíme muškátovým oříškem a dle chuti dosolíme.
- 5Hotovou polévku zjemníme máslem a ozdobíme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.