Zeleninová pomazánka s vepřovým masem
110 min.
Ingredience
- 2000gramůPaprikové lusky čerstvé
- 1000gramůCibule
- 1000gramůRajčata
- 50gramůČesnek
- 40gramůFeferony
- 1000gramůVepřový ořez
- 900gramůOlej slunečnicový
- 100gramůDeko
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
41 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Papriky bez jádřinců, rajčata, oloupananou cibuli a maso pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, přidáme celý česnek, feferonky, dusíme zvolna přibližně hodinu. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci vaření necháme vodu téměř odpařit, hrnec odstavíme, zeleninu rozmixujeme, přimícháme olej, Deko, naplníme pomazánkou menší zavařovací sklenice a zavařujeme 20 minut.
- 2Vychladlou pomazánku používáme na topinky nebo jako základ pikantních omáček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.