Zeleninová směs s vejci
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 300gramůCeler bulvový
- 300gramůPórek
- 150gramůOlej stolní
- 1kusCitrony
- 300gramůMrkev kořen
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr kostkový
- 1lžičkaSůl
- 1kusCeler - nať
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Celer, mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
- 2Kastrol s olejem přistavíme na oheň, vložíme nakrájenou cibuli a mírně osmahneme. Na cibuli dáme nakrájenou zeleninu a dusíme dozlatova. Potom přilijeme 1/4 l vody, přidáme kostku cukru, sůl a dále dusíme doměkka.
- 3Hotovou zeleninu při podávání polijeme 2 osolenými žloutky rozšlehanými s citronovou šťávou. Zdobíme celerovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.