Zeleninová směs studená

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
42 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a očistíme patisony (pokud jsou mladé, nemusíme je loupat). Poté je osolíme. Na pánvi rorezhřejeme 2 lžíce oleje a po obou stranách patisony opečeme.
  • 2
    Z bílého zelí oddělíme listy, které omyjeme a dáme krátce povařit.
  • 3
    Rajčata spaříme v horké vodě, přelijeme studenou vodou a sloupneme slupku. Poté je nakrájíme na kolečka.
  • 4
    Spařené zelné listy nakrájíme na větší čtverečky. Očištěnou mrkev, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka.
  • 5
    Zapékací mísu vymastíme a začneme první vrstvou zelí. Osolíme a opepříme a dáme další vrstvu zeleniny. Každou vrstvu solíme a pepříme. Jakmile navršíme všechnu zeleninu, zalijeme je olejem a necháme dusit doměkka.
  • 6
    Zeleninovou směs podáváme vychlazenou a vyklopenou na mísu. Obložíme ji čerstvou zeleninou.
  • 7
    Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.