Zeleninová směs studená
50 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 3kusyPatison
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule
- 0,25kusZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 0,5šálekOlej stolní
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
42 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme patisony (pokud jsou mladé, nemusíme je loupat). Poté je osolíme. Na pánvi rorezhřejeme 2 lžíce oleje a po obou stranách patisony opečeme.
- 2Z bílého zelí oddělíme listy, které omyjeme a dáme krátce povařit.
- 3Rajčata spaříme v horké vodě, přelijeme studenou vodou a sloupneme slupku. Poté je nakrájíme na kolečka.
- 4Spařené zelné listy nakrájíme na větší čtverečky. Očištěnou mrkev, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka.
- 5Zapékací mísu vymastíme a začneme první vrstvou zelí. Osolíme a opepříme a dáme další vrstvu zeleniny. Každou vrstvu solíme a pepříme. Jakmile navršíme všechnu zeleninu, zalijeme je olejem a necháme dusit doměkka.
- 6Zeleninovou směs podáváme vychlazenou a vyklopenou na mísu. Obložíme ji čerstvou zeleninou.
- 7Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.