Zeleninové bochánky
130 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 6šálkůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceDroždí
- 140mililitrůOlej olivový
- 2lžíceSůl mořská
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1708 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
74 g
Sacharidy
232 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, špetku soli, cukr, droždí, 80 ml oleje a s pomocí vody vytvoříme těsto. Těsto zpracováváme deset minut. Pak ho uložíme do olejem vymazané mísy a pod potravinovou folií ho necháme v teple vykynout. Plech vyložíme pečícím papírem a ten potřeme olejem. Těsto rozpůlíme a vytvoříme dvě placky o průměru 25-30 cm. Vložíme je do pekáče a tam je necháme kynout třicet minut. Bochánky posypeme kolečky cibule a pokapeme olejem, posolíme je a postříkáme vodou.
- 2Pečeme je dvacet pět minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.