Zeleninové rizoto s vepřovým masem ochucené kurkumou
35 min.
Ingredience
- 255gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžičkaKurkuma
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2kusyChilli paprička
- 3lžíceOmáčka sójová
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 0,5kusCitrony
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 225gramůVepřové kotlety
- 1špetkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
11 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
723 mg
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme tak, jak je uvedeno na obalu a do rýže přisypeme kurkumu. Vše smícháme vidličkou a necháme vychladnout.
- 2Na velké pánvi rozpálíme olej, vhodíme na 2-3 minuty polovinu nakrájené jarní cibulky. Přidáme zázvor s chilli papričkou. Ještě vlijeme trochu oleje a na pánvi 3 minuty opékáme vepřové maso s česnekem.
- 3Vzniklou směs důkladně promícháme, přidáme sójovou omáčku s krevetami a zakápneme citronovou šťávou a necháme 2-3 minuty povařit. Jídlo servírujeme s jarní cibulkou a koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.