Zeleninovo masité pamlsky - recept pro psy
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej olivový
- 50gramůHovězí maso mleté
- 140gramůMouka pšeničná celozrnná
- 60gramůVločky ovesné
- 1lžícePetržel - nať
- 40gramůSýr ementálského typu
- 1kusVejce slepičí
- 80mililitrůVoda pitná
- 2lžícePassata (drcená rajčata)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
141 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170 °C, plech na pečení vyložíme papírem.
- 2V míse smícháme mouku, vločky, nasekanou petrželku, strouhaný sýr, rajčata, vejce a maso, které jsme na olivovém oleji opekli a zbavili přebytečné vody a nechali důkladně vychladnout.
- 3Za stálého míchání přiléváme vodu, hlídáme, aby se těsto nestalo příliš řídkým.
- 4Když se těsto nelepí, přendáme jej na vál posypaný moukou. Těsto vyválíme na plát o šíři cca 4 mm, plát propíchneme několikrát špičkou nože.
- 5Pomocí rádýlka či nože vykrajujeme různé tvary, ty klademe na plech a pečeme zhruba 30 minut.
- 6Hotové tvary přendáme na mřížku a necháme dostatečně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.