Zeleninový bochník
75 min.
Ingredience
- 0,75šálekRajčata
- 1kusCibule
- 6šálkůMouka polohrubá
- 2lžičkySůl
- 2lžíceCukr krupice
- 100mililitrůRajčatová šťáva
- 100mililitrůOlej olivový
- 450mililitrůMléko polotučné
- 1kostkaDroždí
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Protlak rozmícháme v 280 ml teplého mléka. Droždí rozmícháme ve zbytku teplého mléka, smícháme ho s moukou, solí, cukrem, šťávou, olejem a protlakem. Ze směsi vytvoříme těsto, deset minut ho zpracováváme, přikryjeme utěrkou a necháme dvě hodiny kynout. Mezitím nasekáme rajčata a cibuli. Těsto vytvarujeme na čtyři bochníky a na pečícím papíře na plechu je pod utěrkou necháme kynout dalších čtyřicet pět minut.
- 2Pak je pečeme tři čtvrtě hodiny v troubě, necháme je zchladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.