Zeleninový salát
20 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 4kusyCibule červená
- 4kusyRajčata
- 2kusyFeferony sterilované
- 200gramůCeler řapíkatý
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 100gramůJogurt bílý
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaČesnek sušený
- 250mililitrůMléko - podmáslí
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5hrstŘeřicha
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cuketu a okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, rajčata rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Feferonky necháme okapat, nakrájíme na kousky a umytý celer pokrájíme na plátky. Kukuřici necháme okapat. Všechny přísady smícháme a rozdělíme na talíře.
- 2Podmáslí smícháme s jogurtem, kmínem, hřebíčkem, drceným česnekem a přidáme oprané a jemně nakrájené bylinky.
- 3Zeleninu přelijeme zálivkou, obložíme bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.