Zeleninový salát a ančovičková zálivka s křenem
40 min.
Ingredience
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 1kusOkurka salátová
- 175gramůMajonéza
- 50gramůKřen
- 2mililitryWorcester (worcesterská omáčka)
- 5gramůAnčovičky konzervované
- 1mililitrTabasco
- 1gramČekanka
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
34 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme fazolové lusky. Jakmile změknou, vyjmeme je z vody a propláchneme. Očištěnou salátovou okurku nakrájíme na kolečka, přidáme k ní na nudličky nakrájené listy čekanky a vše promícháme s prochladlými fazolovými lusky.
- 2Nyní připravíme zálivku. Majonézu smícháme s najemno nastrouhaným křenem, nasekanými ančovičkami a najemno nakrájenou cibulkou. Podle chuti přidáme worcesterovou omáčku a tabasco.
- 3Hotovou zálivku promícháme se zeleninou a necháme chvíli odpočinout, aby se všechny chutě spojily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.