Zeleninový salát s křenem
30 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůKřen
- 200gramůJablka
- 150gramůCeler bulvový
- 100mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůOcet vinný
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4gramySůl
- 5gramůCukr moučkový
- 200gramůRohlíky bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Tvrdý sýr a křen nastrouháme najemno, oloupaná jablka a očištěný celer nastrouháme nahrubo. Smícháme olej, ocet, vodu, osolíme, osladíme, promícháme a salát zalijeme. Před podáváním necháme uležet a v lednici vychladit.
- 2Vychlazený salát podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.