Zeleninový úhoř
50 min.
Ingredience
- 400gramůPórek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,25litrVývar zeleninový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 750gramůÚhoř říční
- 700gramůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
37 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, rozpůlíme podélně a nakrájíme našikmo na 1/2 centimetrové kousky.
- 2Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo a olej. Osmahneme zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit 5 minut.
- 4Očištěného úhoře nakrájíme na 8 dílů, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Položíme na zeleninu a necháme dovařit 10 minut.
- 5Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.