Zeleninový základ Ambiente
140 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůKarotka
- 300gramůCeler bulvový
- 200gramůCibule
- 100gramůCeler řapíkatý
- 200gramůPórek
- 10gramůNové koření celé
- 10gramůPepř černý celý
- 10gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Karotky, celerové bulvy a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme stonky řapíkatého celeru, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pomalu přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
- 2Po jedné hodině přidáme nakrájený pórek a „táhneme“ další hodinu.
- 3Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.