Zelený chřest s cuketou
35 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaCukr krupice
- 450gramůChřest zelený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
30 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
113 mg
Cukr
770 mg
Postup přípravy
- 1Chřest na spodní třetině oloupeme, zbavíme konců a omyjeme. Očištěné cukety nakrájíme na hranolky.
- 2Chřest zvolna vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut. Přidáme cukety a povaříme ještě 5 minut. Vyjmeme a necháme okapat.
- 3Zeleninu upravíme na talíře a můžeme podávat přelitou holandskou omáčkou jako přílohu k telecímu řízku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.