Zelený hrášek po vídeňsku
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr krupice
- 500gramůHrášek
- 500gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
104 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka a ocedíme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme sekanou petrželovou nať a zalijeme vývarem z hrášku. Osolíme, osladíme a přidáme uvařený hrášek.
- 3Nakonec ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 28. 10. 2015
Zelený hrášek po vídeňsku
Možná bych i chtěla ochutnat vídeňský hrášek přímo ve Vídni. Rakousko mám moc ráda. Ale zpět k receptu… je jedním slovem perfektní. Vyzkoušejte ho.