Zelí čínské s citronem
15 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůZelí čínské
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1,25decilitryVoda pitná
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Listy čínského zelí oddělíme od sebe a opláchneme je. Necháme okapat, nakrájíme na plátky široké 5 cm.
- 2Olej rozehřejeme ve woku, přidáme mletý zázvor, čínské zelí a smažíme 3 minuty, než začnou listy vadnout. Osolíme, přidáme cukr, promícháme a listy vyjmeme a dáme stranou. Přilijeme vodu a přidáme citronovou kůru. Přivedeme k varu.
- 3Smícháme solamyl s citronovou šťávou a uděláme pastu. Přidáme ji do woku a 1 minutu vaříme.
- 4Vrátíme listy zelí do woku a obalíme je v omáčce.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.