Zelí čínské s citronem

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 500gramůZelí čínské
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 1lžičkaZázvor mletý
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1,25decilitryVoda pitná
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy čínského zelí oddělíme od sebe a opláchneme je. Necháme okapat, nakrájíme na plátky široké 5 cm.
  • 2
    Olej rozehřejeme ve woku, přidáme mletý zázvor, čínské zelí a smažíme 3 minuty, než začnou listy vadnout. Osolíme, přidáme cukr, promícháme a listy vyjmeme a dáme stranou. Přilijeme vodu a přidáme citronovou kůru. Přivedeme k varu.
  • 3
    Smícháme solamyl s citronovou šťávou a uděláme pastu. Přidáme ji do woku a 1 minutu vaříme.
  • 4
    Vrátíme listy zelí do woku a obalíme je v omáčce.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.