Zelí dušené na smetaně s jíškou
45 min.
Ingredience
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůSmetana zakysaná 14%
- 600mililitrůVoda pitná
- 80gramůCibule
- 80gramůSádlo škvařené
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramyKmín celý
- 10gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hlávku zelí rozpůlíme, odřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a pozvolna vaříme.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Opatrně ji přimícháme k zelí, promícháme a dovaříme. Ke konci vaření přidáme k zelí zakysanou smetanu, prohřejeme a odstavíme.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.