Zelí dušené na smetaně s jíškou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávku zelí rozpůlíme, odřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a pozvolna vaříme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Opatrně ji přimícháme k zelí, promícháme a dovaříme. Ke konci vaření přidáme k zelí zakysanou smetanu, prohřejeme a odstavíme.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.