Zelí dušené s jablky
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůZelí červené - sterilizované
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 3kusyJablka
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí, podlijeme a dusíme.
- 2Po chvíli přidáme oloupaná, na nudličky nastrouhaná jablka. Zaprášíme moukou, osolíme, přisladíme, přilijeme víno a podusíme. Zelí má být sladkokyselé, sypké.
- 3Podáváme k pečenému vepřovému masu, ke kachně, k uzenému masu a k uzeninám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.