Zelí dušené s jablky

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 500gramůZelí červené - sterilizované
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaCukr krupice
    • 3kusyJablka
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5šálekVíno bílé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí, podlijeme a dusíme.
  • 2
    Po chvíli přidáme oloupaná, na nudličky nastrouhaná jablka. Zaprášíme moukou, osolíme, přisladíme, přilijeme víno a podusíme. Zelí má být sladkokyselé, sypké.
  • 3
    Podáváme k pečenému vepřovému masu, ke kachně, k uzenému masu a k uzeninám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.