Zelí dušené ve smetaně
75 min.
Ingredience
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a rozkrojíme hlávku čerstvého zelí, vykrojíme košťál a zelí nastrouháme na hodně tenké nudličky. V míse zelí rukou promačkáme, promícháme s kmínem, pepřem a solí.
- 2V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zelí, kysanou smetanu a pod pokličkou dusíme 1 hodinu. Občas promícháme. Podáváme jako přílohu nebo samostatně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.