Zelí kysané bílé
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 10gramůSůl
- 900gramůZelí kysané
- 200mililitrůVoda pitná
- 2gramyKmín celý
- 50gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji prosátou moukou, mírně osmahneme a zamícháme do zelí. Za občasného promíchání zelí dodusíme téměř doměkka.
- 3Ke konci dušení zelí přisladíme a přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 11. 2015
Zelí kysané bílé
Výborná varianta přílohy k drůbeži, ale i k vepřovému. Já jsem zvolila pečené kuře a manžel se synem si ještě i přidávali. Takže recept mohu doporučit.