Zelí na slanině a cibulce jako příloha

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
4 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilované zelí ochutnáme, a pokud máme dojem, že je zelí moc kyselé, propláchneme ho pod tekoucí vodou.
  • 2
    Potom ho v hlubším kastrůlku vaříme asi 10 minut. Mezi tím, než se zelí prohřeje, si připravíme světlou jíšku z bezlepkové mouky a másla, přičemž jíšku zředíme troškou studené vody, aby mouka nezežmoklovatěla. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a slaninu. Když slanina pustí šťávu a cibulka zesklovatí, přidáme do pánve s cibulkou a slaninou jíšku a dobře promícháme. Do směsi s jíškou vlijeme zelí a necháme vše ještě 5 minut povařit. Můžeme i přisladit. Teplé zelí podáváme jako přílohu hlavního jídla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.