Zelí na slanině a cibulce jako příloha
45 min.
Ingredience
- 1gramCibule
- 200gramůAnglická slanina
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka bezlepková
- 1lžičkaCukr krystal
- 2gramySůl
- 3lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
4 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sterilované zelí ochutnáme, a pokud máme dojem, že je zelí moc kyselé, propláchneme ho pod tekoucí vodou.
- 2Potom ho v hlubším kastrůlku vaříme asi 10 minut. Mezi tím, než se zelí prohřeje, si připravíme světlou jíšku z bezlepkové mouky a másla, přičemž jíšku zředíme troškou studené vody, aby mouka nezežmoklovatěla. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a slaninu. Když slanina pustí šťávu a cibulka zesklovatí, přidáme do pánve s cibulkou a slaninou jíšku a dobře promícháme. Do směsi s jíškou vlijeme zelí a necháme vše ještě 5 minut povařit. Můžeme i přisladit. Teplé zelí podáváme jako přílohu hlavního jídla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.