Zelí s křenovou majonézou a koprem
20 min.
Ingredience
- Zálivka
- 2lžíceKřen
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaCukr moučkový
- 3lžíceHellmann's Majonéza originál
- 0,2lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový ochucený
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 60gramůPórek
- 1kusCibule červená
- 1,5lžíceKopr
- 300gramůKedlubna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Bílé hlávkové zelí očištíme, rozkrojíme na polovinu, vykrojíme košťál a podle toho, jak je polovina hlávky velká, rozkrojíme ji podélně na 2-3 díly, které nakrájíme na tenké nudličky. Oloupeme a omyjeme kedlubnu, malý mladý pórek a očistíme větší červenou cibuli. Kedlubnu nakrájíme na velmi tenké nudličky, cibuli rozpůlíme a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky, pórek na tenké kroužky, nakonec přidáme omyté, nadrobno posekané snítky kopru. Zeleninu v míse promícháme.
- 2Připravíme si zálivku: očistíme a nastrouháme do misky kousek křenu na jemném struhadle, přidáme k němu kvalitní majonézu, sůl, pepř a cukr. Majonézu promícháme a podle chuti přidáme 1/2-1 lžíci sladkokyselého okurkového nálevu. Zálivku přidáme do zeleniny a salát důkladně promícháme (podle chuti ho můžeme dosolit). Podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.